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전공소개
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Vision

The Asian Centre of French Culinary Excellence
아시아의 대표적인 프랑스 전문 조리인재 양성

Educational Objectives (교육목표)

  • Modern culinary and gastronomic cooking techniques
    (현대 조리 기술 습득)
  • Empowering students with artistic talent and creativity
    (예술적이며 창조적 미식 역량 개발)
  • Freedom to create your very own professional identity
    (학생 자신만의 전문성 창조 및 확보 역량 개발)
  • Opportunities to become global culinary and food service entrepreneur
    (세계적인 외식조리사와 외식사업자가 될 수 있는 역량 개발 및 기회 제공)

Highlights (특기사항)

  • Lyfe 조리 전공은 2개의 트랙을 운영함.
    - Institut Lyfe 조리 트랙 이수 시 프랑스 Institut Lyfe (Former Institut Paul Bocuse) 에서 수여하는 Silver Diplome 취득 가능
    - 또는, 해외 조리 유학 트랙 선택 시, 스페인 CETT, 이태리 Florence 등의 대학에서 6개 월-1년 해외 유학 조리 연수 가능.
    ※ 2023.05.01.부로 ‘Institut Paul Bocuse’에서 ‘Institut Lyfe’로 변경됨에 따라 학과 명칭이 변경됨.
  • 2 internships (global and/or domestic)
    (2번의 인턴십)
  • Newly designed state-of-the-art facilities
    (최첨단 외식조리 시설)
  • Same curriculum and standards as Institut Lyfe in France
    (프랑스의 Institut Lyfe 와 동일한 교육과정 및 교육표준 적용)
  • Be a part of global Institut Lyfe alumni network
    (Institut Lyfe 조리대학의 세계적인 동창 네트워크의 일원으로 활동)

Potential Career Paths (진로분야)

  • Executive Chef (Restaurants, Hotels, Resorts, Casino, Cruise Lines, etc.)
    (수석요리사 (레스토랑, 호텔, 리조트, 카지노, 크루즈 등))
  • Culinary Entrepreneur
    (외식조리 사업)
  • Education and Training Consultant
    (교육 컨설턴트)
  • Culinary Production Consultant
    (외식사업 컨설턴트)
  • Catering Equipment Sales Manager or Sales Representative
    (케이터링 서비스 사업 대표 또는 관리자)
  • Culinary Purchasing Manager
    (외식사업 구매 관리자)